Hoe ga jij je dit jaar ontwikkelen?

Ontwikkeling in het nieuwe jaar

Een nieuwe jaar betekent doorgaans een nieuwe start voor velen. Een nieuw jaar betekent ook vaak dat mensen allemaal voornemens hebben waar ze zich aan pogen te houden. Het is namelijk een symbolisch einde van een jaar, en het nieuwe jaar geeft het idee dat het er sprake is van een nieuwe ronde en nieuwe kansen. Ongetwijfeld heb je zelf ook voornemens, bijvoorbeeld met betrekking tot je loopbaan of de ontwikkeling van jezelf op een ander gebied. Je carrière is namelijk een belangrijk aspect van je leven en het is niet verstandig om dit te ondermijnen. Veel mensen zijn namelijk ongelukkig met hun huidige carrière en dit kan er letterlijk in resulteren dat het plezier in je leven enigszins wordt verpest. En dat zou natuurlijk jammer zijn. Een voordeel is dat jezelf ontwikkelen niet iets wat je per se alleen hoeft te doen, je kunt hier namelijk begeleiding bij krijgen.

Competentie coaching: ontdekt je talent

Een goede begeleidingsmanier is om gebruik te maken van competentie coaching. Zoals de naam al doet vermoeden wordt er bij deze vorm van coaching gefocust op het ontwikkelen van je competenties op een juiste manier. Het is namelijk zo dat veel mensen competenties hebben, maar dat ook veel mensen niet weten wat nou precies hun competenties zijn. En het is natuurlijk belangrijk om hier achter te komen, want als je je competenties op een goede manier kan benutten betekent dit dat je je levensgeluk aanzienlijk kan vergroten. Enerzijds kan het dus zo zijn dat middels coaching de competenties worden achterhaald. Anderzijds kan het zijn dat je de competenties al weet, maar niet precies weet hoe je deze het beste kan benutten. In beide gevallen kan de coaching belangrijk zijn. Je talent ontwikkelen is namelijk een groot goed.

Skillset verbeteren

Iets wat minstens zo belangrijk is, is de skillset verbeteren van jezelf. Dit kan om verschillende reden belangrijk zijn. Enerzijds voor jezelf, omdat je wilt dat je ergens beter in wordt. Anderzijds kan het ook zeer relevant zijn voor je carrière. Stel dat je een nieuwe functie hebt gekregen, dan is dat natuurlijk mooi maar het kan zijn dat daar weer andere competenties bij komen kijken. Een coaching kan ervoor zorgen dat je deze op een goede en snelle manier ontwikkeld, zodat je sneller aangenomen wordt voor een nieuwe baan, of zodat je een nieuwe functie binnen een bedrijf op een juiste manier kunt vervullen.

Coachingstraject

Om je competenties, skills of wat dan ook te verbeteren kan het verstandig zijn om een coachingstraject te volgen. Dit kan via Differentcoaching. Wij zijn ervaren en bieden verschillende soorten trajecten aan die volledig afgestemd kunnen worden aan uw wensen. De coaching kan gebeuren op verschillende manieren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een coach specifiek voor de loopbaan, maar ook specifiek voor talent of bijvoorbeeld voor psychologische ondersteuning. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij helpen je graag om het jaar tot een waar succes te maken! Voor vragen is er altijd de mogelijkheid om contact op te nemen.