Just do it!

Wij krijgen zeer veel vragen over Motivatie in onze dagelijkse praktijk. Hoe komt het nu dat de ene professional iets lukt, terwijl de andere professional daar veel meer moeite mee heeft? Of zijn doel helemaal niet bereikt? Hoe ben je succesvol? Kun je dit zelf wel beïnvloeden?

Het antwoord is natuurlijk zeker ja. Succesvolle mensen kijken gemiddeld genomen hetzelfde tegen de wereld aan. Ze zien kansen, spelen in op mogelijkheden, werken hard en staan met beide benen op de grond. Dat betekent dat ze vaak de ‘Just do it!’ mentaliteit hebben ontwikkeld.

Dat betekent dat je goed nadenkt over wat je wilt doen en waarom, dat je plannen maakt om je doel te bereiken en dat je vervolgens met zeer veel Motivatie alle acties uitvoert om er ook te komen. En dit blijf je doen. Je geeft niet op. Je bekijkt zaken niet pessimistisch, maar je blijft dit doen. Just do it!

En werkt dit? Jazeker! Dagelijks krijgen wij als Coaches bedankjes van coachees die hun doelen hebben bereikt, juist omdat zij dit toepasten. Mooi hè?