Re-integratie, kun je ook wel wat begeleiding gebruiken?

Reintegratie, lekker weer aan het werk!
Ga jij na een moeilijke periode in jouw leven weer aan het werk? Heb jij bijvoorbeeld last gehad van stressgerelateerde klachten waardoor werken niet mogelijk was, of te maken gehad met een ziekte? De start maken om weer aan het werk te gaan kan behoorlijk lastig zijn. Je moet als werknemer een grote drempel over om weer op kantoor te durven verschijnen. Vind je het lastig en kun je wel wat hulp gebruiken? Start dan een re-integratie coachingsproces. Wij helpen jou graag om weer met plezier aan de slag te gaan.

Persoonlijke coaching
Allereerst is het belangrijk om de zaken op orde te krijgen. Wie ben jij, wat kun jij en wat wil je precies? Aan de hand van persoonlijkheidstesten zullen we kijken wat jouw karakter is en hoe jij reageert op zaken. Dit is erg aan te raden bij de re-integratie. Wat was de reden dat je niet meer kon werken en hoe kun je dit in de toekomst voorkomen? Wij gaan aan de slag met jouw persoonlijkheid en zien waar jouw kwaliteiten liggen.
Durf jij jouw grenzen aan te geven en hoe assertief ben jij? Het is erg belangrijk om inzicht te krijgen in wie jij bent als persoon. Hoe reageer jij op zaken en wat kan positief bijdragen aan jouw ontwikkeling. Weten wie jij bent en waar je voor staat geeft je meer zelfverzekerdheid.

Een uniek proces
Een re-integratie bureau helpt jou om weer aan de slag te gaan. Voor jouw eerste werkdag zullen er al sessies plaatsvinden om je op je gemak te stellen. Je gaat zo met een fijn gevoel weer aan de slag. De re-integratie wordt bijgestaan door sessies. We bespreken hoe het was om weer aan het werk te zijn, hoe was de sfeer op de werkvloer en hoe voel jij je nu? Begin je bijvoorbeeld direct weer stressklachten te ervaren? Dan moet daar direct aan gewerkt worden. Het is een uniek proces om weer aan het werk te gaan na een onderbreking.

Een professioneel maatje
Een onafhankelijke blik op zaken kan voor veel mensen positief werken. Ga je weer aan het werk, dan kan dat een bijzondere ervaring zijn. Hierover kun je niet met iedereen praten. Een professionele maatje dat jouw onafhankelijk helpt, kan een enorme bijdrage in het proces zijn. Je kunt jouw valkuilen bespreken en leren om tot persoonlijke groei te komen. Je staat er niet alleen voor en kunt al jouw vragen kwijt.

Een re-integratie bureau kan jou een stuk fijner weer aan het werk helpen. Vind je het lastig om na een onderbreking van jouw werktijd weer op de werkvloer te verschijnen? Ben je bang dat dezelfde klachten weer kunnen gaan opspelen als je aan de slag gaat? Coaching kan jouw proces een stuk aangenamer maken. Je wordt niet alleen bijgestaan en hebt een luisterend oor, maar krijgt ook genoeg handvatten om zelf het verschil te kunnen maken. Wil jij ook gecoacht worden? Maak een afspraak bij Different Coaching en geniet van een persoonlijke en professionele aanpak.

Naar boven