Tips voor meer overtuigingskracht!

Overtuigingskracht is een belangrijke competentie. Graag geven we je een paar concrete tips om overtuigend over te komen.

Als je wilt weten hoe je overkomt, vraag feedback. Zowel over je gedrag als over je uiterlijk. Zorg ervoor dat de ander duidelijk aangeeft wat hij ziet en wat dat met hem doet.
Je hebt een keuze in wat je denkt, voelt en doet. Vervang je belemmerende gedachten door helpende gedachten zodat je gedrag laat zien dat je doelen ondersteunt.
Als je je onzeker of nerveus voelt maar je wilt dit niet laten zien, ga dan bewust krachtiger staan en let op je stem. Spreek helder en duidelijk.
Meer gezien worden, kan door anderen een compliment te geven. Complimenten zijn positieve feedback.
Als je een belangrijk gesprek hebt, bekijk je kleding kritisch en stem je outfit af op de situatie en je gesprekspartners.
Ken je talenten, geloof in jezelf en benut je gedrag en uiterlijk om die talenten zo authentiek mogelijk neer te zetten.
Of je het wilt of niet, hoe je kleedt en verzorgt, bepaalt onmiddellijk het beeld dat anderen van je hebben. Dus besteed aandacht aan je uiterlijk, want je persoonlijkheid is het eerste wat mensen van je zien.
Oogcontact is cruciaal als je gezien wilt worden en overtuigend wilt overkomen. Zonder oogcontact leg je geen verbinding met de mensen om je heen.

Bron: Loopbaan-visie.nl