Waarom wil je je doelen bereiken?

Doelen zijn ze lastig te stellen? Of toch niet? Wat kun je zelf doen om het proces beter te laten verlopen?

Professionals schakelen ons vaak in omdat zij bepaalde doelen hebben, die ze willen bereiken. En dat lukt ze zelfstandig niet of niet goed. Een personal Coach helpt dan, allereerst om de doelen goed te omschrijven en neer te zetten. Je wilt een stip op de horizon, een doel dat gedurfd is, het geeft richting en je kunt goed bepalen of dat wat je nu aan het doen bent bijdraait aan het doel dat je hebt gesteld.

Waarom wil je een boek schrijven? Waarom verlang je naar die wereldreis? Waarom wil je een paar kilo afvallen? Wil je bijvoorbeeld al heel lang jouw persoonlijke verhaal vertellen, wil je niets liever dan andere culturen leren kennen, of wil je beter in je vel zitten? Beantwoord de waaromvraag en je hebt de reden te pakken waarom je iedere dag bezig bent om dit doel te bereiken. Heb je het moeilijk? Herinner jezelf aan waarom je dit ook al weer doet. Over motivatie gesproken!

TIP:
Beperk jezelf tot een persoonlijk doel en een zakelijk doel (de belangrijkste!) en ga pas met je andere doelen aan de slag als je deze doelen hebt bereikt. Zo houd je focus en voorkom je dat je te veel wordt afgeleid.