Werkgever lonkt meer dan ooit naar freelancer

Ondanks de sombere verwachtingen over de economische groei, willen Nederlandse werkgevers uitbreiden. Maar ze richten zich daarbij vooral op freelancers, externe medewerkers en afgestudeerden.

Dat blijkt uit de Regus Business Confidence Index.

In Nederland heeft 49 procent van de bedrijven de verwachtingen voor economisch herstel verlegd naar de tweede helft van 2012. Het aantal organisaties met omzet groei is gedaald, net als het aantal bedrijven dat de winst zag stijgen.

Toch verwacht meer dan de helft (56 procent) van alle bedrijven in de komende twee jaar meer medewerkers aan te nemen. 48 procent van de Nederlandse bedrijven verwacht meer freelancers in te huren en 51procent gaat meer externe werknemers inhuren in 2011/12, wat een duidelijke verschuiving in de richting van flexibel werken aangeeft.

Eduard Schaepman, algemeen directeur Regus Nederland: ‘In Nederland, waar de werkloosheid 421.000 mensen bedroeg in augustus 2011, worden freelance werken en werken op afstand een steeds populairdere oplossing voor personeelsuitbreiding, waarbij bedrijven flexibel en snel schaalbaar blijven.’

Bron: pwdegids.nl