Gebruik jouw opleidingsbudget!

Bij veel werkgevers zijn opleidingsbudgetten beschikbaar waarmee jij jezelf als werknemer verder kunt ontwikkelen. Uit onderzoek van bureau NIDAP blijkt dat maar liefst 40% van dit budget niet gebruikt wordt voor het eind van het jaar. Dit is erg zonde! Door het opleidingsbudget dat je organisatie je biedt te benutten help jij jezelf vooruit. Zo kun je het budget onder andere inzetten om nieuwe skills te leren die je helpen om je baan beter uit te voeren. Ook kun je het budget inzetten om meer over jezelf te leren en bijvoorbeeld een coachingstraject zoals performance coaching of loopbaancoaching te volgen, waardoor je effectiever en efficiënter leert werken. Wat wil jij bereiken?

Het doel van een opleidingsbudget

Met een opleidingsbudget kun je jouw (vak)kennis vergroten tijdens je werkzame leven. Voor je werkgever is het dus van belang dat het bedrijf iets heeft aan de kennis en vaardigheden die je tijdens een cursus of opleiding opdoet. Het hoeft niet altijd te gaan om vakinhoudelijke kennis. Doorgaans zijn er ook mogelijkheden om soft skills te ontwikkelen, die steeds belangrijker worden in deze tijden van technologische ontwikkeling. Werp ook eens een blik op je CV voordat je het opleidingsbudget aanvraagt om te kijken op welke vlakken je graag sterker wilt worden.

Vraag naar de mogelijkheden van het opleidingsbudget

Er zijn meerdere redenen waarom in veel organisaties niet het hele opleidingsbudget gebruikt wordt. Een van de belangrijkste redenen is dat medewerkers hier niet van op de hoogte zijn en dus niet vragen naar de mogelijkheden. Informeer dus eens bij je manager, HR of de afdeling Personeelszaken of er binnen jouw organisatie opleidingsbudget beschikbaar is. Ook kun je dit terugvinden in je CAO of arbeidsovereenkomst. Formuleer vervolgens een duidelijk leerdoel en onderbouw jouw keuze voor een opleiding om te zorgen dat jouw aanvraag wordt goedgekeurd.

Een coachingstraject volgen

Tijdens een coachingstraject kom je veel te weten over jezelf, waardoor je jouw talenten gericht in kunt gaan zetten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je opleidingsbudget in te zetten voor loopbaancoaching om te ontdekken hoe je jouw kwaliteiten het best tot uiting kunt laten komen. Performance coaching richt zich op het verbeteren van jouw persoonlijke effectiviteit, waardoor je bewust aan de slag gaat met gedrag, persoonlijkheid en overtuigingen. Door deze vorm van coaching ga je duurzaam beter functioneren. Dit zorgt er niet alleen voor dat je de doelen van jezelf en de organisatie behaald, maar ook dat je meer plezier en voldoening uit je werk gaat halen.