Nieuw jaar, nieuwe Baan?

Nieuwe jaar, nieuwe baan?
Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur. Dat is de tijd voor goede voornemens en jouw wensen voor het nieuwe jaar op een rijtje te zetten. Zit er naast een aantal kilo’s afvallen en minder tijd online ook de wens voor een andere baan bij? Een nieuw jaar is de beste tijd voor een nieuwe start. Het maken deze keuze is nog niet zo eenvoudig. Lees gauw verder waarom je misschien het komende jaar beter van baan kunt wisselen en welke hulp je hiervoor kunt gebruiken.

Praktische factoren
Ben jij direct naar jouw studie aan de slag gegaan bij jouw huidige werkgever? Was je blij dat je direct aan de slag kon, maar heb je geen rekening gehouden met het feit of dit werk echt wel bij jou past? Veranderen van baan is dan geen gekke optie. Ook spelen er vaak praktische factoren mee, je wilt bijvoorbeeld een beter salaris, meer verantwoordelijk of meer uit je werk halen. Het is helemaal niet vreemd dat je op een gegeven moment meer wilt van jouw werk en je kunt vaak het beste direct toegeven aan dit gevoel.

Geluksfactoren
De belangrijkste factor om een andere baan te kiezen, is jouw geluksfactor. Natuurlijk kun je denken dat iedereen moet werken en werk hoort nu eenmaal bij het leven. Maar voor jouw eigen welzijn is een baan waar jij gelukkig van wordt een stuk belangrijker. Ga jij iedere ochtend met tegenzin naar het werk of wordt je al gestrest op vrijdagmiddag voor het werk van volgende week? Beslis dan of een andere baan niet beter bij jou past.

Loopbaanbegeleiding
Gelukkig sta je er niet alleen voor. Het maken van deze belangrijke keuze is erg lastig. Je kunt geholpen door loopbaanbegeleiding. Dit is een vorm van loopbaancoaching waarbij je samen met een deskundige coach op zoek gaat naar jouw talenten en vaardigheden. Je doet testen en gaat in gesprek om zo achter jouw talent en sterke punten te komen. Op deze manier kun je samen de beste baan of functie voor jou vinden. Ga werk doen dat je echt leuk vindt en waar je energie van krijgt! Met loopbaanadvies kun je volgend jaar op een veel betere plek aan het werk.

Wil je meer weten over loopbaancoaching? Vind jouw talent en sterke punten tijdens een coachingssessie van DifferentCoaching. Stap voor stap leer je jezelf beter kennen en leer je waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Kies volgend jaar voor een baan dat echt bij jou past dankzij loopbaanadvies!