Sociale media bevorderen groei

Mensen die sociale media als Facebook, Twitter en LinkedIn voor hun werk gebruiken promoveren eerder en bedrijven die het gebruiken groeien harder. Dit blijkt uit een onderzoek van Google in samenwerking met Millward Brown waarvoor 2700 professionals werden ondervraagd in Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Volgens Google is het imago van sociale media als tijdverslindend en afleidend onterecht. Zo blijkt 81 procent van de snelgroeiende ondernemingen in Europa (bedrijven die meer dan 10 procent groei per jaar hebben) maken gebruik van sociale tools om intern kennis uit te wisselen en samenwerking te vergemakkelijken. Ook heeft 86 procent van de frequente gebruikers in Europa onlangs promotie gemaakt. Waarschijnlijk doordat zij gelukkiger blijken te zijn in hun werk en dus ook sneller promoveren.

Hoewel Nederland zich in de voorhoede bevindt als het gaat om consumentengebruik van sociale media, loopt Nederland samen met Duitsland achterop als het gaat om professioneel gebruik van sociale media.

Bron: Loopbaan-Visie.nl