Different Coaching: Loopbaancoaching, Loopbaancoach

Wat je niet moet doen als je ontslag neemt

Ben je momenteel niet tevreden met je baan of het bedrijf waar je werkt? Als je dat inderdaad niet bent, heb je misschien overwogen van baan te veranderen. Als je hebt nagedacht over je beslissing en hebt besloten dat het zoeken naar werk elders het beste voor je is, moet je ontslag nemen uit je huidige functie. Helaas is dit voor veel mensen een stuk eenvoudiger gezegd dan gedaan.

Als dit de eerste keer is dat je probeert je ontslag in te dienen, weet je misschien niet zeker hoe je verder moet gaan. Misschien is de beste manier om te stoppen met je baan, om de juiste reden, om jezelf vertrouwd te maken met wat je niet zou moeten doen. Een paar van de vele stappen die je niet wilt nemen bij het beëindigen van uw baan, worden hieronder voor je gemak uiteengezet.

Geen impulsbeslissingen

Een van de ergste dingen die je kunt doen als je je baan wilt neerleggen, is stoppen op impuls. Dit gebeurt meestal na het ontvangen van negatieve feedback of wanneer een werkgerelateerd conflict ontstaat. Hoe boos of gefrustreerd je ook bent, je wilt koste wat het kost proberen om niet ter plekke te stoppen. Dat kan op dat moment niet alleen een negatieve uitwerking op je hebben, maar een impuls ontslag nemen kan je kansen op een baan in de toekomst beïnvloeden. Daarom wil je altijd proberen je werkgevers op een nette manier op de hoogte te brengen, mocht je elders werk hebben gevonden of zelfs willen gaan zoeken.

Als je je werkgever op de hoogte hebt gesteld dat  je van baan wilt veranderen, wordt je geadviseerd dit binnen een redelijke termijn te doen. De meeste werkgevers verwachten een bepaalde opzeggingstermijn van een of enkele maanden. Als je geen nieuwe baan hebt, kun je je opzegtermijn verlengen of aanbieden om je werkgever te helpen totdat zij een vervanger hebben kunnen vinden of totdat je elders werk hebt gevonden. Het is ook belangrijk dat je je ontslag professioneel indient. Probeer dit persoonlijk te doen, met een formeel schriftelijk ontslag.

Geen negativiteit naar anderen

Nog een van de vele dingen die je niet wilt doen, als je je huidige functie wilt neerleggen, is negatief zijn over je bazen tegenover anderen, inclusief je vrienden, collega’s of tijdens toekomstige sollicitatiegesprekken. Je moet ervoor zorgen dat je geen “bruggen verbrandt”. Dit is uiterst belangrijk, omdat je nooit weet wanneer je woorden of acties je kunnen achtervolgen. Je wilt ervoor zorgen dat je huidige werkgever, degene waar je niet langer voor wilt werken, je nog jaren een stralende aanbeveling kan geven.

Niet met een knal gaan

Nog een van de vele dingen die je niet wilt doen, is “met een knal gaan”. Zelfs als je ontslag neemt omdat je niet tevreden bent met je salaris of met je baas of andere collega’s, wil je net zo rustig weggaan als mogelijk. Je wilt een gelukkige glimlach op je gezicht toveren, ongeacht wat je echte emoties zijn. Zoals eerder vermeld, wilt je ervoor zorgen dat je je huidige werkgever jarenlang kunt gebruiken als referentiekader. Je moet ook onthouden dat je nooit weet wanneer je in de toekomst in contact kunt komen met je bazen of collega’s.

Het is ook belangrijk dat je je huidige werkgever op geen enkele manier, vorm of vorm probeert te misleiden. Als je niet van plan bent om te stoppen met werken totdat je een nieuwe baan hebt gevonden, wil je voorzichtig te werk gaan. Je wilt ervoor zorgen dat je potentiële werkgevers geen contact opnemen met je huidige werkgever en om een ​​referentie vragen. Om dit te voorkomen, kun je alle potentiële werkgevers laten weten dat je je ontslag nog moet indienen of je ontslag werkelijk eerst indienen voordat je naar nieuwe vacatures gaat solliciteren.

Door de bovengenoemde punten in gedachten te houden, moet je je ontslag kunnen indienen zonder je financiën of je goede naam te schaden. Eerlijk gezegd hoef je alleen maar je beste oordeel te gebruiken, omdat dit meestal de beste gids is om te volgen.