Stok achter de deur!

Een coachee vraagt ons om een stok achter de deur te zijn. Dat kan natuurlijk. Soms is het prettig om afspraken extern te namaken zodat je gemotiveerd blijft om stappen te zetten, met materie bezig te zijn die moeilijker voor je is, of geïnspireerd te worden door een goede, ervaren Coach die ervoor zorgt dat het beste uit je naar boven komt.

Toch is het wel erg belangrijk dat coachees ook eigen verantwoordelijkheid nemen voor zaken die moeten gebeuren. Bijvoorbeeld een andere werkgever vinden, dat gaat niet vanzelf. Ook persoonlijkheidstesten geven geen definitief antwoord op wat je als professional het beste kunt gaan doen. Het is altijd maatwerk, je moet altijd zelf blijven nadenken en je moet zelf ook uiteindelijk het werk verzetten om te krijgen wat je wilt.

Ouders van Millennials zitten veel met dit probleem op dit moment. Mijn kind weet het niet meer, en ik wil helpen, maar hoe doen we dat? Kun je een stok achter de deur zijn? Zeker kan dat. Maar je kind niemand dwingen iets te doen wat hij of zij niet wil. Zeker een Coach kan of wil dat niet. Het moet gaan om eigen bewustzijn, verbeteren van competenties, het over angsten heen stappen, meer over jezelf leren en dan echt de stappen maken. Daar worden wij heel erg gelukkig van.

Zit je nu als ouders met vragen over Millennials? Of loop je zelf tegen loopbaan problemen aan? Dan zijn wij een ervaren gesprekspartner met duizenden coachingsuren ervaring. Het moet gek lopen willen we je niet kunnen helpen. We vinden gewoon samen een goede oplossing. Dat lukt eigenlijk altijd!

Meer weten over: Outplacement, TeamcoachingBurnout Coaching